Reklam på kläder: Ett smart marknadsföringsknep

När man precis startat ett företag så kan det vara svårt att veta hur man ska marknadsföra sig. Vad drar uppmärksamhet och vad genererar växande intäkter? Ett smart knep är att placera er logga på kläder – då blir ni och era kunder som vandrande reklamskyltar (i positiv bemärkelse).

Kläder med tryck

Vare sig ni är ett byggföretag, smoothieföretag eller klädmärke så förtjänar ni att synas. Genom att placera er logga på klädesplagg ökar ni er närvaro och agerar i dubbel bemärkelse. Med dubbelbemärkelse menar jag här att ni synliggör ert varumärke samtidigt som ni får snygga kläder som ni själva designat!

Idag finns det ett flertal märken som symboliserar status och rikedom. Detta är inte nödvändigtvis synonymt med god kvalité och sköna material, utan det har att göra med trycket (märket, broderiet, texten). Ingen skulle köpa en Ralph Lauren tröja om inte tillhörande häst stirrade avundsjuka vänner i ögonen och ingen skulle införskaffa en Gucci-väska om dess logga inte var där för att skrika “Jag kostar pengar!”. Så är det bara. En T shirt med tryck väcker något i människan; en nyfikenhet, ett begär eller ett förakt – oavsett vilket så är det reklam på allra högsta nivå. Sedan kanske inte ett Smoothieföretags logga är lika spännande som Ralp Lauren och Gucci. Dock fastnar det ändå på hornhinnan; det är en sak som är säker. Om er logga dessutom är tillräckligt intresseväckande så kommer ni vinna på det.

Människan är visuell

Människan är sannerligen visuell och det innebär att en tydlig och personlig logga lämnar avtryck hos den som ser den. För att omvandla den här informationen till något nyttigt, kan vi alltså påstå att kläder med tryck är ett enkelt och relativt billigt sätt att få er logga att fastna i huvudet på folk.

Forskning visar att hjärnan bearbetar visuella intryck nästan 60 000 gånger snabbare än text. Så det kan vara bättre att ni som företag antingen anlitar någon, eller själva skapar ett mönster som blir er logga. Fokusera på färg och vad ni vill framföra för budskap. Om ni (som tidigare exempel) är ett Smoothieföretag som fokuserar på ekologiska ingredienser, så kan er logga bestå av en sol som dubblerar som en blomma i passande färger. Om ni är en byggfirma så kanske ni kan ha ett simpelt hus med era initialer på. Det finns många sätt att få just er logga att fastna i folks huvuden. Sätt er reklam på kläder, så är ni garanterade att göra stordåd!